Den stora aktiehandlaren

Jag tycker att bankmänniskor är väldigt tråkiga. Jag hann inte mer än få in min första riktiga lön på kontot förrän min bankkvinna började jaga mig och ville boka möte om pensionssparande. Pensionssparande är ju jättekul när man precis har fyllt 24 år. Not! Hon tvingade mig på ett möte och babblade om en massa trista saker som jag inte orkade lyssna på. Men det var en sak som fick mig att spetsa öronen, jag kunde numera köpa aktier på internet!

Aktier på internet!

Det lät som något för mig så jag köpte en aktie. 1 aktie! Man måste börja lite smått tänkte jag. Sen tröttnade jag och glömde bort det ända tills idag när Kex upptäckte mina aktier. Han undrade varför jag köpt en aktie med tanke på att de tar ut en avgift på 99 kr varje gång man köper något. Det hade jag inte tänkt på.
Nu har vi räknat ut att om jag får ungefär samma utdelning varje år så har jag tjänat in den serviceavgiften de tog ut om cirka 8 år. 8 år!!!

Jag trodde att en småinvesterare är en sån som jag som köper en aktie om året men enligt banken är det tydligen om man handlar aktier för 5000 kr i månaden. Ups!

Aktier - det är framtiden!

Kommentarer
Postat av: andrea

ha, du e för rolig!

2010-05-30 @ 20:04:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0