Simme-festen

Simme blev den slutgiltiga vinnaren i tävlingen. Han belönades med en duschmössa med någon sorts havsdjur på. Troligtvis gillade han den för han hade den på sig när vi spelade carcassonne. Måhända blev Arre lite svartsjuk för han gick in i badrummet och letade reda på min duschmössa. Sen satt de där och drack hemmagjort vin och någon slags rom iklädda duschmössor. Mycket bra.


Jag och Simme vann i spelet. Fast Simme förstod inte riktigt varför. Men den här killen heter Mats


Arre och Simme. Simme försöker lära sig spelet. Han är en duktig elev.

Efter en kort sväng på Ariman vid 02.00-tiden gick jag hem och de andra fortsatte till någon slags korvfest. Kex väckte mig vid halv 5 när han kom hem och sa att det lät fruktansvärt från våningen ovanför. Det gjorde det verkligen så han rusade upp på ovanvåningen men där var inget som lät. Efter ett tag av letande efter det öronbedövande ljudet, upptäckte jag att Kex råkat sätta igång sin rakapparat som låg mot rören och skapade ett oljud. Synd att vi inte kom på det innan han anklagade grannarna ovanför för att störa.

Grus i röstmaskinen

Jag skrev ner alla deltagarnas namn på varsin lapp och sen fick Kex dra en vinnare. Nu råkade det bli Simme som vann, men då upptäckte vi att Simme inte borde varit med i lottdragningen eftersom han röstade fel. Så nu vet jag inte hur vi ska göra. Jag föreslår att valberedningen drar sig tillbaka och tänker över det här i en dag eller så. Annars utropas Simme till vinnare och det känns inte helt rätt.

Vann gjorde iaf bild nr 3! Bra val tycker jag.

Här är en annan favoritbil på vår käre Jan.Röstningen är över!

Tack alla som röstat! Imorgon kommer vinnaren att koras och priset förkunnas så håll ögonen öppna.

Vi kan ju säga som så här, ni som trodde att en date med Jan var priset, ni har fel. Ni som trodde att porslins-bambin jag köpte påloppisen förra veckan var ett pris, ni har också fel för det var en födelsedagspresent till Kex som fyllde myndig igår. Grattis till Kex!


Rösta på din favorit-Jan!

Vilket av bilderna i inlägget nedan är din favorit? Rösta och vinn ett fint pris!

Tyvärr har jag ingen fancy röstningsgrej som Nisse har men ni fattar nog.

Precis vad bloggen behövde, Jan!

Den här bloggen har förvabdlats till ett slags Martha Stewart wannabe och så kan vi ju inte ha det. Som tur väl är så har jag en mycket underhållande konsult att ta in i dåliga tider. Det händer ju inte så mycket i mitt liv, så Jan tycket att jag skulle ändra på det. Han gav även ett par andra tips som nog inte kommer att följas upp.

Best of Jan Maj 2009:
Se och njut


Jan påstår att han aldrig har varit en bröstkille.


Det kliar


Jan skyler sig från bloggläsarnas hungriga blickar


Jan gör sina bästa moves för kameran


Jan blir ångerfull och tar på sig tröjan. Han känner sig utnyttjad

Det dröjer innan jag spelar brännboll igen, men jag var inte sämst iallafall

Brännboll, en av få aktiviteter där jag slipper känna mig sämst. Jag behövde därför inte fundera särskilt länge när Ingela kom och frågade om jag ville vara med i en brännbollsturnering. Första slaget gick bra, jag träffade bollen med det runda racket. Jag hann till andra konen. Då var jag helt slut. Jag har inte spelat brännboll på 8-9 år men jag kan inte komma ihåg att jag blev så utmattad av att springa lite. Herregud. Sen skulle jag spela duktig och fånga en lyra. Det gick inte helt bra, jag sträckte mig, tappade bollen och kastade den inte till brännaren utan till mig själv. Det var pinsamt, jag blev mycket svettig och andfådd. Mitt lag kom på 3e plats, jag var tvungen att vara med hela bronsfinalen så jag kom i sista minuten till utbildningen inför mitt nya extraknäck.

Idag har jag sån träningsvärk att jag var tvungen att stanna hemma.

Måndag liksom

Kex har en rolig vän, han kläcker ur sig mycket intressanta saker.

- Just den här låten skulle jag kunna tänka mig att den passar bra att lyssna på när man sitter i en husvagn och dricker vodka. Kanske är man omgiven av finska romer


Lördag, veckans bästa dag

Caroline och jag tog en runda till Malmö igår och gick på vegomässan. Vi smakade nog allt man kunde förutom den veganska hund- och kattmaten. Vi satt en stund i folkets park och begrundade alla smaker.

Caroline vid den berömda rosen


Vi ringde peter och frågade om han ville fika, det ville han såklart. Han och Helena mötte upp oss på Möllan för en drink. En drink blev till middag och Mohito på Carib Creol (eller hur det nu stavas). Vi hade mycket catching up att avklara. Peter, Caroline och jag gick på gymnasiet ihop.


Caroline och jag i baren


Peter, Helena och Caroline väntar på maten


Åh världens godaste drink

Valborg i Lund

Jag har insett det chockerande faktumet att alla INTE har facebook, så här kommer lite bilder.


Stollan, Andrea, Kex och Simme. Bild 2: Krisse och Simon Bild 3: Stollan, Simme och NakenPontus


Bild 1: jag Bild 2: Sara, Andrea (med toapapper), Fia och Bettan Bild 3: Pean, Johanna, Simon och Kex


Bild 1: Naken, Stollan, Bettan, Fia och Anna Bild 2: Martin, Pean och the music lovers Bild 3: Myspys

Bakade, men mest för att jag kunde

Efter att ha ätit väldigt nyttigt idag, tyckte jag det var dags att väga upp det. Jag bakade en kaka.

Tasteline har en fiffig grej, man kan fylla i vilka ingredienser man har hemma och så söker de upp recept som passar. Jag kunde baka antingen banankaka eller tigerkaka. Åh, beslutsångest! Jag bakade både och, fast i en kaka eftersom jag bara har en form. Här är det modifierade receptet.


200 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
1 banan
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
3. Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
4. Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
6. Mosa i en banan i blandningen.
7. Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
8. Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
9. Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
10. Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.

Kex var lite tveksam till kakan och påminde mig om sist när jag bakade en äppelpaj. Den var helt oätlig.
Han har nu ätit 3 stora bitar av tigerbanankakan och ger den betyget 8/10, det är ett bra betyg eftersom han verkligen gillar kakor och kex.

RSS 2.0