Dagen då allt stämde

Eftersom det har varit en toppendag idag så blir det en dålig dag imorgon, men vad gör det eftersom jag har fått TVÅ blombuketter! Och jag som inte ens fyller år...Måste sova nu i min nya säng!

Bilder från 20-25 festen

Lite random, för att ni ska få en känsla av hur det var på simmes 25:e och lillmanges 20:e födelsedag.


Här öppnar de sina presenter. Simme (th) har cowboyhatten han fick av oss på sig, han spelar ett instrument, mange tv har en röd läderkeps på sig som han fick av oss. Han och någon till spelar på manges nya instrument. Minns inte vad det var för instrument.


Anna snodde lillmanges keps direkt när han stängdes in i sin bur.


Naken-Pontus blev så ledsen att han la sig på golvet i köket

Ute och cyklar

Okej, nu får ni lugna ner er. Syster, jag vet att du är besviken efter Egypten. Det är svårt att mäta ett människovärde i kameler.

Ibland vill jag verkligen flytta till en större lägenhet, men de är något speciellt med att bo här. Jag och Kex skulle ju tappa bort varandra i en stor lägenhet.

Jag vaknade inatt av att jag hörde en massa ljud utanför. Jag tänkte att det måste vara morgon och gick upp. Då ser jag att det är mörkt ute men jag hör ändå ljud. Klockan är 4, vad är det som låter? Tittar ut genom fönstret och ser folk sitta i solstolar ute på trottoaren och några spelar fotboll ute på gatan. Va fan? Mitt i vintern och på en onsdag? Har jag drömt? Nej jag bor i en studentlägenhet och där kan vad som helst hända.

De köade inte för en Iphone eller för ett nytt tv-spel. De köade för att cykla. C-Y-K-L-A! Herrgud, det behöver man väl inte köa för.

På tal om vrålåket så sålde jag det i lördags till precis rätt person. Jag kände att han hade rätt inställning och kunde ta hand om mitt kära vrålåk. Så nu kan Cecilia och naken-pontus sluta bråka?

Vrålåket

Nu ligger vrålåket ute till försäljning och för två timmar sen var det en man här och tittade på det. Han dök upp 1 ½ timme efter uttalad tid. Han ville inte ta i hand och hälsa för han hälsade inte på någon av det andra könet. Nehe tänkte jag, jag var ändå inte så sugen på hans baciller. Han gillade vrålåket och ville pruta. Nej, sa jag. Han ville köpa ändå, men när jag sa att jag köpt cykeln på auktion och att det var hittegods så ville han inte ha den längre. Han hade som princip att inte köpa hittade cyklar. Fine tänkte jag, jag ville ändå inte att han skulle ha mitt vrålåk. Det förtjänar ett bättre öde. Hela mannens bil var fullproppad av prylar och cyklar.  Sen har det ringt lite andra människor och prutat.

Vad ska hända med vrålåket?

Löning nästa vecka

Vilken underbar dag! Jag vaknade 06.23 imorse och kände mig ganska pigg men tänkte att man måste ju utnyttja förmånen att kunna sova lite längre när man har en dag hemma. Jag tog en cykeltur på morgonen, skulle egentligen till biblioteket men cyklen åkte iväg åt ett annat håll. Bäst att hänga på, tänkte jag, man vill ju inte bli av med den en gång till. Helt plötsligt står jag inne på topshop och provar kläder. Mycket märkligt. Hittade 3 plagg som jag verkligen ville ha men visste inte om jag hade så mycket pengar på kontot. Det fick bli ett plagg och 2 accessoarer. När jag kom hem tittade jag på internetbanken och ser att jag nu har 17,12 kr. Jösses! Skulle ha köpt något för 17 kr bara för att ha 12 öre på kontot.


Nu ställer vi upp för sälarna!

Alla som känner Kex vet att han inte gärna går klädd i annat än jeans och skjorta, gärna med slips eller fluga. Hans version av ledig klädsel är att ta på sig ett par jeans i en lite ledigare passform och kanske knäppa upp en knapp i skjortan. Därför blev jag lite förvånad när jag kom hem igår och såg att han hade infört "Casual monday" samtidigt som han tagit ställning för de stackars sälarna som klubbas.
Det är säkert bara en fas.


Pling, pling!

Men vem är det som kommer cyklande på sin GRÖNA cykel? Jo det är jag.  Den är återfunnen! EPIC LOL! Hahaha.


Äntligen kan man ta sig längre än till tågstationen i klackar! Motion! Dagens ledord, det är bra mot järnbrist.

Korridorsfest igår - minnena består

Jag somnade om igen och vaknade fyra timmar senare. Jag vände mig om och fick syn på Kex, han låg bredvid mig med glasögonen långt ner på näsan. Han hade skjorta och slips på sig. Så trevligt med en man som klär sig fint även när han ska sova tänkte jag. Jag gick upp och fick syn på en stor macka på bordet.


Mycket märkligt pålägg - pesto och bea-sås.

Ser mig om, jag tror att någon har försökt städa.


Diverse drinkar men mest rom och cola.


Det var en trevlig fest, men jag gick och la mig näst tidigast.

Lördag 14e mars

Vaknar kl 07.18 av att jag drömt om jobbet igen. Andas ut och tänker att allt får vänta tills på måndag, det finns inget jag kan göra nu. Sen min kollega var tvungen att sluta har jobbet mer eller mindre ätit upp mig. Istället för min vanliga feel-good lördagsshoppingtur har jag suttit hemma och jobbat eller oroat mig för jobbet. Kex har påpekat gång på gång att jag måste säga ifrån att jag inte kan jobba så mycket, men det är ju ingen som tvingar mig att jobba. Jag ville hålla deadlinen som var i torsdags och det gjorde jag nästan. Förutom på en punkt och det grämer mig. Jag kommer att tänka på det på måndag när hela kontoret firar med tårta. Efter måndag kanske allt är ordnat, då ska jag ta det lugnt.

Allting såg bra ut, jag visste att torsdagen skulle bli hektisk men jag hade förberett varje moment trodde jag. Kuverten låg färdiga med adressetiketter påklistrade och följebrevet var utskrivet. Allt skulle gå smidigt och det gjorde det tills strax innan lunch.

- Men Jennie, jag hinner omöjligt fixa hemsidan klar tills imorgon (fredag).
- Men, men. Det måste gå!

Stress, springande, fixande.

- Du Jennie, hade du tänkt att vi skulle få ner allt i de här kuverten?
- Ja?
- Det går inte. Vi måste fixa fram större kuvert och nya adressetiketter.
- Etiketterna är ingen problem, jag skrev ut extra.

Lite stress.

- Men var är resten av böckerna? Det saknas ju en massa?

Upplösningstillstånd.

Som tur var ser inte varje dag på jobbet ut så här.

Not dazed but confused

Jag har blivit ett stycke förvirrad sen jag började jobba. Jag orkar inte dricka mitt i veckan längre och knappt ens på helgen. För några veckor sedan sa en kille på en fest "du är inte så ung va, man ser att du har lite rynkor" . Då gick jag till Åhlens och köpte antirynkkräm. Man måste ju kunna hänga med 19-åringarna.

På jobbet däremot är det andra biffar.

Igår var jag på möte och skulle hälsa fint när en man frågade om jag var praoelev. Nej inte riktigt, sa jag. Sen stod vi alla i en klunga och samtalade men jag var hela tiden tvungen att stirra uppåt för att få ögonkontakt eftersom de var mycket längre än mig. Jag kände mig som ett barn som står och drar i sina föräldrars jackor för att få uppmärksamhet.

På fikarasterna brukar mina kollegor prata om händelser som inträffade flera decenneier innan jag föddes, då brukar jag kontra med:

"Haha, kommer ni ihåg när man brukade mailbomba varandra, det var verkligen läääängesen"


Vad ville jag ha sagt med det här? Jo, jag känner mig förvirrad. Om man googlar på förvirrad får man upp en bild med texten förvirrad tonåring-pose. Åh om man var en förvirrad tonåring igen som kände att hela världen var emot en och man tog sådana här bilder på sig själv som säger jag skiter i världen!Jag kan bättre....Eller kunde


Dubbelmammasyrran

Min syster har blivit dubbelmamma, hurra hurra!

Det blev ett ordentligt flickebarn, "lite tjockare än Clara, men annars väldigt lik sin storasyster" enligt min storasyster.

Pappas kommentar till det hela var "ja det var skönt att det blev en flicka till, för det är man ju van vid. Fast man hade nog kunnat vänja sig vid en pojke också".

Mitt nya vrålåk!

Visst är den fin?Helst av allt skulle jag vilja cykla omkring på min fina gröna cykel, men eftersom den blev stulen förra helgen utanför smålands nation (där finns ingen moral), så fick det bli en ny. Jag är ledsen över min gröna cykel eftersom jag haft den sedan jag var 12 år. Alla som vet min rätta ålder, kan alltså räkna ut att jag har haft den länge.

Den här nya cyklen har upprustats med en fin ny cykelkorg men sadeln är på tok för hög för mina pygmében och går inte att sänka. I framtiden kan jag tänka mig att byta den här svarta fina cyklen mot en mer lilleputtvänlig cykel.

RSS 2.0