EU-valet

Igår extraknäckte jag som valförrättare. Trots att det var en riktigt lång dag, tyckte jag att det var jättekul och ganksa lättförtjänta pengar. Vad som skrämde mig var alla människorna som röstade. Herregud, vissa av dem såg ut som 7 svåra år och somliga ännu värre. Det var många som vägrade gå bakom skärmen och lägga i sin röst, de ville tvunget att vi skulle veta vad de röstade på. Det var också en del som stod i dörrhålet och hängde när deras familjemedlemmar/vänner röstade och meddelade oss valförrättare att de minsann inte tänkte rösta. Det kan jag inte förstå, om man ändå har släpat sig hela vägen till vallokalen då kan man väl lika gärna rösta? Lägg i en blank röst i allafall och visa att du är missnöjd.

Roligast på hela dagen var när en galen kvinna från fi kom och skrek att hon ville ha en penna. Hon ville inte heller gå bakom skärmen utan hon skulle skriva fi på alla våra blanka valsedlar. Hon skrek att det var fattigt att vi inte hade en penna bland valsedlarna. (Varför skulle vi ha det?) Vi tog bort valsedlarna hon skrivit på när hon hade gått eftersom man inte får ha sådana handskrivna liggandes. Hon kom naturligtvis tillbaka och blev vansinnig när hon såg att valsedlarna hon skrivit på var borta. Hon lyssnade inte på oss när vi sa att de ändå var ogiltiga. Det räcker inte att stoppa ner en valsedel som det står fi på, utan hela partinamnet ska stå utskrivet. Det borde hon väl veta? Det står ju på deras hemsida!

När vallokalen stängde kl 21, var det dags att räkna rösterna. De 2 första kuverten jag öppna stod det sd på. Sammanlagt fick de 11 % i mitt valdistrikt! Herregud, vad har gått fel? Valdeltagandet var också lågt i distriktet.

Men det var kul ändå!

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Ja..om man nu åkt hela den långa vägen till vallokalen så röstar man! jag förstår inte varför de inte röstade? Korkat! Och kvinnan som gapade o skrek, vad ville hon med sitt agerande? Det gick rätt städat till när jag röstade iallafall. Clara berättade för alla att jag hade kört jättesnabbt dit..nåja.

2009-06-08 @ 20:20:20
URL: http://princessmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0