Värmland, dag 1-2

Vi  kom upp till Kex familjestuga igår kväll, grillade, drack öl, vin, snaps, bastade och badade i sjön. Det var lagom varmt i sjön, ca 16 grader.

Idag har jag röjt skog, solat och lärt mig segla.


Här står jag och ser nervös ut inför min segellektion, fast det gick ju bra


Här sitter Kex och hans pappa i segelbåten, det är dock helt vindstilla

Kex är lite gramse för han ramlade i sjön igår, slog i några stenar och skrapade upp sin kropp och sina glasögon. Dessutom har han årets flytvästbränna....Haha!

Mamma säger sitt

Jag har sovit i 13 timmar, är det normalt? Egentligen har jag vaknat ungefär varannan timme, kliat mig i ögonen och somnat om. Det kliar så förbannat i ögonen av allergi så det är bäst att hålla dem stängda. Har man stängda ögon är det lika bra att passa på att sova. Så tänker jag i alla fall. Mer om midsommar i ett senare inlägg. Först tänkte jag berätta om mitt senaste samtal med min mamma. Hon är mångfassetterad kan vi säga.

Mamma tror att jag är sur så hon ringer och kollar om jag är det. Jag har inte pratat med en människa på flera timmar så jag blir glad. Vi pratar om för- och nackdelar med att bo i kollektiv.

Mamma: Är det inte väldigt jobbigt?
Jag: Ja och nej, det är ju roligt också.
Mamma: Just det, du har ju bott i kollektiv. .Det har ju jag också förresten!
Jag: Har du?
Mamma: Ja, jag och pappa kom ju och bodde i ditt kollektiv i London. Det var så roligt! Åh så kul det var.
Jag: Ja det var kul.
Mamma: Ja, London var så himla spännande.
Jag: Ja, jag funderar på att flytta tillbaka dit ibland.
Mamma: Nej, usch inte den smutsiga staden väl? Man kan ju knappt andas där!
Jag: Sa du inte att du tyckte om London precis?
Mamma: Jo det gjorde jag väl, men du kan ju inte bo där. Där är råttor och mögel och avgaser överallt. Kommer du ihåg hur det droppade in i er lägenhet? Och allt mögel i badrummet?
Jag: Men...Du sa ju...
Mamma: Nej där kan du verkligen inte bo. Det är för långt iväg. Det finns så många trevliga ställen som ligger nära din mamma, tänk på det.

Så vad har vi lärt oss av detta? Det är okej arr resa, bara man berättar att man tänker komma tillbaka.

Laktos-mage

Laktosmage har väl alla hört talas om? Det är när man får uppsvälld mage av att äta laktos. Ont gör det tydligen också. Min värsta mardröm har länge varit att bli laktosintolerant. Tänk ingen vettig ost, för hur jävla god är en veganost liksom, inget Bregott och ingen mjölk. Havremjölk smakar ju som det låter och sojamjölk är ok med smaksättning. Men ingen tar ju en på allvar om man dricker sojachokladmjölk varje dag. Inte ens fångarna på fängelset i Kristianstad kommer undan med chokladmjölk. Nu tror ni kanske att jag har drabbats av laktosintolerans?

Igår var jag och grillade hos en gammal klasskompis som hyr en stuga i Ystad. Eftersom hennes kille är intolerant så bjöds vi på laktosfritt. Det är bara det att jag får laktosmage av att äta laktosfritt. Hur skumt är inte det? Där satt jag på bussen hem och såg gravid ut.

EU-valet

Igår extraknäckte jag som valförrättare. Trots att det var en riktigt lång dag, tyckte jag att det var jättekul och ganksa lättförtjänta pengar. Vad som skrämde mig var alla människorna som röstade. Herregud, vissa av dem såg ut som 7 svåra år och somliga ännu värre. Det var många som vägrade gå bakom skärmen och lägga i sin röst, de ville tvunget att vi skulle veta vad de röstade på. Det var också en del som stod i dörrhålet och hängde när deras familjemedlemmar/vänner röstade och meddelade oss valförrättare att de minsann inte tänkte rösta. Det kan jag inte förstå, om man ändå har släpat sig hela vägen till vallokalen då kan man väl lika gärna rösta? Lägg i en blank röst i allafall och visa att du är missnöjd.

Roligast på hela dagen var när en galen kvinna från fi kom och skrek att hon ville ha en penna. Hon ville inte heller gå bakom skärmen utan hon skulle skriva fi på alla våra blanka valsedlar. Hon skrek att det var fattigt att vi inte hade en penna bland valsedlarna. (Varför skulle vi ha det?) Vi tog bort valsedlarna hon skrivit på när hon hade gått eftersom man inte får ha sådana handskrivna liggandes. Hon kom naturligtvis tillbaka och blev vansinnig när hon såg att valsedlarna hon skrivit på var borta. Hon lyssnade inte på oss när vi sa att de ändå var ogiltiga. Det räcker inte att stoppa ner en valsedel som det står fi på, utan hela partinamnet ska stå utskrivet. Det borde hon väl veta? Det står ju på deras hemsida!

När vallokalen stängde kl 21, var det dags att räkna rösterna. De 2 första kuverten jag öppna stod det sd på. Sammanlagt fick de 11 % i mitt valdistrikt! Herregud, vad har gått fel? Valdeltagandet var också lågt i distriktet.

Men det var kul ändå!

Det blir aldrig som jag tänkt mig

Jag hade verkligen sett fram emot att läsa konsthistoria i höst, men nu ser det ut som om jag kan få ett jobb istället. Detta gör mig väldigt förvirrad. Jag har svårt att se längre fram än nästa vecka och är en riktig kappvändare när det kommer till att planera framtiden. Ena dagen vill jag hoppa på ett kul jobbprojekt, ena dagen vill jag flytta till en annan stad och börja plugga igen, nästa dag vill jag ut och resa, en annan dag vill jag flytta till London igen och sen vill jag bo i Lund och läsa:

1 Konsthistoria
2 Miljöstrategi
3 Statistik (nej det vill jag egentligen inte, men jag kommer att bli tvungen)
4 Fortsätta på masterprogrammet som jag läste förra våren
5 Läsa juridik (hade behövts i mitt jobb)
6 Historia
7 Kulturgeografi

Att ta beslut är inte min grej. Jag brukar tänka att beslut tar sig själva. Jag kan söka ett jobb, får jag inte jobbet så har någon tagit beslutet åt mig och det är inte hela världen utan då kan jag plugga något istället. Bra. Varför ska man planera allting så långt i förväg? Det är nog något svenskt. Här har man 3 månaders uppsägningstid på boende och jobb, man planerar att skaffa barn minst 9 månader innan man vill att de ska födas och häromdagen fick jag inbjudan till en grillfest som är i slutet av augusti! Hur ska man kunna OSA på något sånt?

Förra fredagen fick jag en idé att jag skulle klippa mig så jag gick till min frisör och ville ha en tid. Hon hade inget den dagen men bokade en tid åt mig idag. Idag när jag var på väg till frisören, tittade jag för säkerhets skull på lappen. Då stod det fredagen den 3/7. Va fan? Ska man veta en hel månad i förväg att man vill klippa sig den dagen? Helt obegripligt. Jag ville ju klippa mig idag!

Dessutom är det fredag och jag sitter hemma i min ensamhet och missnöjesbloggar. Tragik!

Post-röstningsångest

Häromdagen stod det i mitt horoskop att jag tvekade inför ett beslut eftersom att jag inte hade tillräckligt med information. Självklart var detta dagen då jag gick och röstade i EU-valet. Nu efteråt känner jag en smygande post-röstningsångest. Kryssade jag verkligen i rätt kandidat? Visst, Åsa verkade väldigt duktig och insatt, men kommer hon att flippa ur? Hon kanske inte är van att ha så hög lön? Eller så långa arbetsdagar eller att läsa så mycket papper. För hon kommer väl att läsa igenom det material hon får? Usch, Åsa bäst du fixar det här. Kommer hon inte med så tar jag det väldigt personligt.

Så, gå nu och rösta med er. Jag vill inte sitta hela natten och räkna era röster i vallokalen på söndag.

RSS 2.0