Helomvändningen

Jag har tidigare berättat om en kille i min klass som haft ganska svårt att förstå sig på andra kulturer, sepeciellt den svenska (snarare allt europeiskt). Han har haft med sig en massa kokta ägg, ätit sill och det där med ost- och vinkväll förstod han inte alls. Sedan sisåsdär 5-6 veckor tillbaka bor han med en annan kille i vår klass som är lite mer världsvan. Jag trodde de skulle gå varandra på nerverna men den lite mer världsvane har tagit sig an den andra killen och förändringarna märks tydligt.

1. Språket. Han säger numera "hey, girl" och "hey, man" fast ibland i fel sammanhang. Han sa bl.a. "sure, man" till vår professor under en opponering. Hans engelska är bättre och han kan även lite svenska.
2. Kläderna. Har har skaffat sig en halv ny garderob som innan bestod av 3 tröjor som fick turas om. Vid festliga tillfällen lånar han finbyxor, skjorta och slips. Dock har han vita tubsockar till.
3. Frisyren. Han klipper inte sig själv längre.
4. Personligheten. Mer självsäker och mycket gladare.


Tänk att man kan bli så dålig av ett glas vin

I förrgår hade vi utställning i Landskrona där vi käkade snittar och visade upp våra projekt. Jag blev intervjuad för en tidning:

http://hd.se/landskrona/2008/05/28/glumsloev-vaecker-visioner-hos/

Jag drack ett glas vin men när jag kom hem mådde jag jättedåligt. Jag satte mig i soffan och fick mer och mer feber. Det är så trist att vara sjuk fast nu är jag friskare.

I förrgårr var det även Kex 25-årsdag, fast det firades i måndags med 3-rätters. Han fick en ny trench av mig som han blev helt salig över, han vill inte göra annat än ut och promenera nu.
image153

Kex har inte alltid koll

Vi promenerar i Botaniska när vi möter Elsa och hennes farmor.

Farmorn: Det är så vackert här.
Kex: Vart ska ni nu?
Farmorn: Vi ska gå bort till minneslunden.
Kex: Åh va kul.

Ja, jättekul.

Bak i bilen

Jag skjutsar syster och hennes sambo till bröllopet. Syrran sitter intryckt i en sjal som jag knutit alldeles för hårt, så hon är lite lågmäld.

Jag: Ni har ju inte förfestat.
Max: Nej.
Jag: Men vi måste ju brassa lite musik så ni kommer i feststämning.
Max: Ok.
Jag byter kanal från P1 till P3. Leonard Cohen.
Max: Är det meningen att vi ska komma i feststämning av det här? Han sjunger om sin döde son som ramlade ner från balkongen. Jag vet inte vad för slags fester du brukar gå på...
Jag: Det är en fin låt.


Hej hej bra vecka

Hej!

Jag har varit i Karlskrona och hälsat på allt folket där, det var en riktig höjdare. Schyssta ex-jobbspresentationer, grattis Emma, Calle och Hanna! Bra avslutningsfest där det bjöds på en rejäl överraskning. När vi fyror anlände till festen stod alla andra uppradade utanför festlokalen iklädda masker föreställande oss när vi började fysisk planering för ett antal år sedan. I mitt fall en blek, 19-åring med tjock lugg. Killen som hade min mask på sig hade inte fattat att man skulle ha den framför ansiktet så han hade den som en hatt istället. Dessutom slickade han på den och tyckte att jag var otacksam. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig (som vanligt) men Eve har flitig fotograf.

Fredagen spenderades grillandes hos min syster, mamma hade tagit i överkant med 6 quornfiléer till mig. I fall jag inte fått mat på länge. På lördagen fixade jag min systers hår och smink eftersom hon skulle på bröllop. Vi brukar inte riktigt ha samma smak hon och jag, men den här gången var vi väldigt eniga. Resultatet blev mycket bra till slut, efter att syster fått mana på mig ordentligt med utrop att jag var slö och jobbade i ultra rapid. Hade jag haft kameran med mig så hade ni fått se bevis på äkta multitasking, min syster målar naglarna samtidigt som jag matar henne med banan.

Pollen

Dagens I-landsproblem:

Jag har 2 vänner på facebook som heter exakt likadant. Detta gör mig något förvirrad.

Annars har jag kommit hem från en intensiv weekend i sthlm. Det var riktigt kul! Men imorgon bär det av till Karlskrona för några dagars umgänge och festligheter. Det blir även ett stopp hos familjen.

Kex står på toaletten på Scandic Anglais och snyter sig på grund av pollenåkomma.
Kille 1: Ojdå, för mycket kola ikväll, hehe?
Kex:  Eh?


Sluta luras!

Valborg har jag aldrig gillat. Det har varit hypat till tusen sen har man suttit och frusit halvt ihjäl framför en engångsgrill och beklagat sig över att ingen ville ha hemmafest. Vad är det med svenskarna och grillande? Så fort det har varit två soliga dagar i rad för folk för sig att det ska grillas. Hade det varit på dagen så okej, men på kvällen? Jag skyller på Pripps Blå reklamen, det är aldrig varmt på kvällen i sverige. Sluta lura oss! Och efter en halv öl håller jag på att kissa på mig. Inte finns det några varma fräscha toaletter på de här platserna man ska mysa/grilla/dricka öl på.

Detta året spenderades Valborg i Lund och här finns ju traditioner man tydligen måste följa. Visst, sa jag och testade allt man skulle. Det var ju jättekul! Dagen började i stadsparken med 15000andra människor och fortsatte på ÖGs där det sprutades champagne tills man var helt dyngsur. Upp och duscha, äta och powernappa och sen iväg på ännu en fest. Sedan ännu en...Sen sova och sen korka upp vinet igen vid lunchtid på 1a maj. I like! Men nu kan jag inte festa på väldigt länge då jag ska spendera all min lediga tid i skolan.

Jag fick höra den bästa repliken på länge.

Mäklarn: Jag drog nitlotten, Marcus sa att jag måste underhålla dig medan de går ut en sväng.
Jag: Ja vad kul! Vad säger du är det där shorts eller hotpants?
Mäklarn: Jag önskar att det var hotpants.
Jag: Ja, men det är shorts, för de har gylf.

Lite senare...

Jag: Det finns verkligen ingen anledning för dig att prata med mig.
Mäklarn: Nej, jag vet.

image152
Christer var på besök över Valborg!


RSS 2.0