Nej det blir ingen pausfågel

Helgen spenderades hos familjen med utflykt till Österlen, stranden, grillning och lek med min systerdotter Clara. Det blev även ett besök på Gualövs loppis där jag fyndade ett snyggt femtiotalsbord för en tia. Sen satt jag  och slipade det och målade det. Sånt tycker jag är kul. Nu försöker jag bjuda hem 2 biljetter till Sthlm på tradera. Vi tänkte åka ikväll nämligen och hämta en bil som ska ta oss till Amsterdam, Paris, rivieran osv. Det blir ett uppehåll med bloggandet ett tag men det är ni ju vana vid.


Inte arbetslös innan jul!

I tisdags var jag på arbetsintervju. Jag kände mig ganska väl förberedd men intervjun gick inte alls bra enligt mig. Men idag ringde de och sa att jobbet var mitt om jag ville ha det. Klart jag ville! Att beskedet kom samma dag som jag slutar på mitt nuvarande jobb gjorde inte saken sämre. Nu åker jag snart på semster igen, börjar lite smått hemma hos familjen men nästa vecka är det tänkt att jag och Kex ska bila ner till Frankrike. En månads semester tills mitt "riktiga" jobb börjar och jag kunde inte vara gladare.

En dag fick jag och Maria rensa arkivet på nuvarande jobbet och vi gjorde en bild för att minnas den upplevelsen.

Jag och Maria på vars en sida om Månsson, en lustig man som kom och hämtade lådorna vi packat ihop. 26 stycken!

Det bästa med...

...att jobba i västra hamnen är att man kan kolla in visningslägenheter under lunchen. Där finns alltid cider eller fruktsoda, karameller och choklad eller sega björnar. På visningen idag fanns allt det där! Och en jättetoalett. Eller vi trodde den var jättestor eftersom den hade 2 ingångar. Jag vågar nästan säga att den är större än vår nuvarande lägenhet, men inte större än vår nya lägenhet som vi flyttar in i den 1a september!


Jättetoalett

En annan sak man kan göra på jobbet är att rita synkroniserat i paint över msn. Jag och Maria brukar rita bilder till folk som behöver lite uppmuntran. Senast i raden var min far som kändes lite stressad efter sin 5 veckor långa semester.


Mannen med blod över hela sig är pappa och han spelar fotbollsgolf och kollar på trav

Förr i tiden tänkte jag inte så mycket, nu tänker jag lite men inte mycket

Jag är så dum som inte uppdaterar oftare, men just nu går jag och väntar på något och när jag vet så skriver jag nog lite om det.

Förr i tiden hade jag minsann inga skrupler utan hängde ut både mig själv, Jan och Pony i bloggen. Speciellt Jan men han gillade det!

Ja, eftersom jag inte kan skriva något nytt så jag bjuder på lite gammalt ur min dagbok från tiden när jag bodde i London:

British people can't do casual [2006-01-02 19:10:01]
Så här på en måndag sitter jag och pony och försöker bli fulla på coca cola. Det är ju inte varje dag man går och köper 6 liter. Så mycket cola har vi nog aldrig druckit i våra torftiga liv. "jag har alltid trott att rom var inkluderat i colan". Sen bråkar vi lite över stavningen av rom alternativt rum. Uffe Lundell är ju ingen svenskalärare direkt.

Pony vill bli en sån där söt tjej som sjunger i en söt killes poplåt. Ni vet lite halvöppen mun, kåt blick och tung andning. Fast alla vet ju att det inte blir av för hennes röst är för basig. Alla skulle tro att det var leonard cohen. Den här dagen kan inte ge mig någonting, det är lika bra jag går och lägger mig.


På besök hos familjen i Sverige [2006-03-12 19:07:49]
Igår kräktes clara över golvet och kaminen så det luktade bränt, men max var snabbt på plats och skurade. Annars ligger hon mest och sover och ser gullig ut. Vi har ätit väldigt mycket grädde och haft många gäster. På fredag ska vi till barnmorskan med clara. Nu ropade mamma och sa att min porslinsblomma hade fått knoppar så den blommar nog vilken dag som helst. Hon vill nog lura mig upp dit så hon slipper se på melodifestivalen ensam. Pappa är ju på kortspelskväll med gubbarna.


Sista besöket i Sverige innan definitiv hemresa [2006-05-27 19:13:28.0]
På begäran måste jag nämna när mia på avslutningsfesten gick runt till alla och sa "det är lugnt, jag ska fixa det här". Hon syftade på musiken som inte gick att dansa till. Därför tågade hon fram till en kille i Dj-båset och sa att han minsann fick sätta på något bättre för den här musiken sög. Han svarade: "Du ser du killen med gitarren där uppe på scenen, han är trubadur". Ojdå. Det var typ någon som kim kände och ja han var ganska trist.

Bara 14 dagar kvar på jobbet med gerry, som jag hoppas aldrig sätter sin fot i matindustrin fler gånger, italienskan som inte kan engelska, mounir som inte lyckas med något, latmasken marta och de andra stackarna som måste fortsätta jobba med dessa människor.

Lillasäte (lite sent men ändå)

En helg med tjejerna hemma hos Caroline (som för övrigt kanske ska flytta till Lund weee!) var precis vad vi alla behövde. Caroline, Eva, Anna och jag. Det var många år sedan vi var på samma ställe, men det kunde man nästan inte tro.

Ben som epilerades


Underbar mat!


Grillade gjorde vi (eller Anna)


Eva andades in den friska lantluften


Och Carolines rumpa spanades in


Jag blev precis väldigt rädd för mig själv...

Jag skulle ta ut dammsugaren ur städskåpet när jag upptäckte att mina svarta ballerinaskor låg där. Jag har letat efter dem i tre veckor. Hmm.

Blekinge Tekniska Högskola vs Jennie

Än en gång har BTH vunnit över mig. Eller jag gav rättare sagt upp.

BTH-Jennie 1-0


Fast det är inte första gången.

BTH-Jennie typ 3-0

*Talpedagogsalert*

Jag läste i Expressen idag att EU-tolkar ska skickas på specialutbildning till Skåne för att lära sig förstå den skånska dialekten. Enligt Emil Sandgren, en dialektkunnig skåning, så är det Göingskan som är den grötigast skånskan. Kul tycker jag eftersom detta varit hett omdebatterat här hemma i veckan. Min farmor, som är från Österlen, påstår att vi allihopa pratar just Göingedialekt.

I måndags och tisdags var Kex familj på besök och naturligtvis uppstod lite språksituationer.

Marie (mellansystern): Wasabi är det sämsta Sushistället i Linköping.
Jag: Wasabi finns väl på fler ställen, är det en kääädja?
Marie: Va, vad sa du?
Jag: Kääädja, är det en käääädja?
Marie: Handla?
Kex: Jag tror hon menar kedja.
Maria: jaha! Kedja! Det är det nog.

Jag har inget emot min dialekt, förutom att folk oftast inte förstår vad jag säger. Det är ju ett problem. Det finns dock ett ord jag vägrar använda. När man ska säga att något är flottigt, alltså väldigt fett, så säger man att det är fittigt. Om något är fett så säger man att det är fitt. T.ex:

"Kolla vad fittigt det är på köksbänken"
" Du är ju alldeles fittig om händerna"
" Det är för mycket fitt i ködet"
Dessa uttalanden kan få utomsocknes besökare att höja mer än brukligt på ögonbrynen.

Se även "Det var inte jag som gick hos talpedagogen..." under februari månad.

Imorgon träffar jag...


Caroline, Anna och Eva - mina gymnasiekompisar från IB. Vi har inte setts så många gånger sedan vi slutade gymnasiet eftersom Caroline pluggade till bibliotekarie i Manchester och ett år i Carolina (hih), har jobbat både i Barcelona och London och nu senast i Köpenhamn. Anna var Au-pair i USA en kort tid, spenderade en termin i Australien (tror jag), gjorde utlandstjänst i Kosovo efter lumpen, testade att läsa industridesign men pluggar nu till läkare i Göteborg. Eva åkte till Moskva efter lumpen och översatte rysk propagandaradio men numera pluggar hon juridik i Stockholm.

Bilden är tagen sista terminen strax innan studenten. Vi befann oss i Berlin och det var nog på denna resan vi började umgås allihopa - lagom till vi slutade och försvann åt olika håll.

Men imorgon ses vi i Carolines föräldrars nya hem i Höör, mitt ute i skogen. Ska bli underbart :)

RSS 2.0