NFF

image125
Finaste spyan i Lund?

Det ser nästan ut som en blomma.

Det blev fest i fredags när Valerie gjorde Lund, väldigt kul! När jag kommer hem efter en runda på Hallands nation, sitter det en tjej och dricker vatten i soffan. Kex trodde att hon var en lesbisk tvilling och var tvungen att undersöka detta. Intressant, men hon var inte lesbisk. Hon blev rädd och gick hem.

Peter och Helena kom på besök igår, det blev middag hos en bekant med en massa vin och då är inte steget långt till Norra Fucking Fäladen och korridorsfest. Eller det tog ju väldigt lång tid att ta sig dit men ni förstår. En bra helg i Lund.

Kaffet är slut

image124
Nu bor jag här lite officiellt, så jag slipper gömmas undan.

Vi fick precis besök av brevbäraren som sa att "jannike borde sätta sitt namn på dörren" och med jannike menar han mig. Han sa också att även om han visste att jag bor här, så kan han dö och då vet ingen att jag bor här. Kex var artig och sa till honom att han inte skulle dö, men det ska han faktiskt.

Igår hade jag min första presentation, eftersom jag läser med 90 procent utbytesstudenter så hålls allt på engelska. De tyckte om att vi skulle täcka hela öresundsregionen med rapsfält så att inga människor kan bo här. Desto stolligare idéer man har desto bättre. Tillvägagångssätt och tankegångar är helt annat mot vad jag är van vid från  fysisk planering. Denna veckan har jag varit i en grupp bestående av en landskapsarkitekt, en arkitekt och jag. Hur intressant som helst! Dessutom finns studenter från Kina, Mexiko, Iran, Guatemala, Australien och flera europeiska länder finns representerade i mina 2 kurser.

Igår var jag och såg Iron & Wine på Mejeriet. Det är väl inte riktigt min smak, gillar låtarna men för en konsert så blev det lite långtråkigt, låtarna gick in varandra och det var mycket instrumentgeekande. Dessutom borde det vara förbjudet att stå på scen i jeans och stickad tröja.

Om vi slutar ha sönder saker i lägenheten så kan vi nog bo hör ett tag. Bra!

Döläge

Den här bloggen är tristare än kristdemokraternas stämma. Det beror på att jag inte har Jan längre. Och det är lite för tidigt att vara sig själv i Lund. Men det kan bli bra.

Landat!

Bara så ni vet, sedan igår eftermiddag bor jag i Lund. Bara en vecka försenad till kursstart. Dåligt att BTH har en vecka längre jullov än andra skolor. Jag är sjukt nervös inför imorgon, det har varit så mycket strul med allt så det blir säkert mer strul. Jag kan tänka mig följande:

- Kvinnan har glömt att registrera mig på kurserna jag ska läsa
- Jag hittar inte till skolan
- Ingen vill prata med mig
- Jag tvingas göra något kreativt!
- Jag kan tvingas flytta ut från den här lägenheten på tisdag

Det sistnämnda hade varit sjukt jobbigt eftersom vi har slitigt hela dagen idag och ett par timmar igår med att få allt i ordning. Men lite festligheter har det också blivit. Tokigt hos Tempel och Andrea igår. Nog sagt.

En afton i norskans tecken

"Andreas kan du skruva på internet? Fiserompe".

"Jag kan vare deres slav, man kan si att jag är mindre värd" -Aina om att Norge varit svenskt fram till 1905(?)

Tydligen var de tvugna att lära sig sveriges naionalsång i lågstadiet, är de rädda att sverige ska ta dem tillbaka? Jag ska fråga.

"Te-födelsedagskalas" men jag drack inte te

image118
Ungefär 4 glas mer än jag tänkt mig och ja jag vet att jag är upp och ner

01:30, min säng:

-Hjälp, vad var det på min mage? Aha, det var min hand.

Det blev vin istället.

Jag undrar...

...hur kan man få mjölkmage av att äta veganmat? Jag begriper det inte. Aina har fått en ny bok, Vegan cooking for one, men eftersom det är så tråkigt att laga mat åt sig själv, så blir det alltid lite över åt mig. Och jag tackar aldrig nej till en second lunch eller en dinner after dinner. Eller ett banan/russin-snack. Men nej, jag tror inte på mjölkmagar. Nej nog om det.

Eftersom säsong 3 av Dexter inte kommer på ett tag, så har jag börjat titta på Californication. Eller börjat och börjat, det har gått ett avsnitt. Det kan vara bra. Lika bra att hålla sig nära datorn och TV:n samt undvika att beblanda sig med allt utanför lägenheten. Idag tog jag mig till ICA, kom ända fram till kassan när jag upptäckte att jag glömt plånboken. Bara att gå hem  Dammit! Jag som till och med tagit på mig ordentliga kläder.

image117
Ordentliga kläder var det, ja.

Hemma hos Jan

image116

"Jag måste lära mig att inte förakta de jag haft sex med. Eller jag föraktar ju inte dem, jag ska bara lära mig att se dem i ögonen efteråt".

"Att ta hand om sig själv, det är ju det enklaste, det klarar ju till och med amöbor. Det är bara jag som misslyckas med det. Kolla vilka möjligheter jag har, jag är fan inget svältbarn. Jag har skor men det är hål i botten".


Jans plan att avverka innan 25:
- Examen, alla poäng
- Börjat på jobb eller ex-jobb
- Haft någon form av förhållande
- Under 90 kg permanent
- Ha en plan för framtiden

Jans kommentar till punkten förhållande: "Man träffas, man har en intressant diskussion. De behöver tydligen inte se särskilt bra ut heller. Sen börjar man träffas regelbundet då eller? Det låter ju helt sjukt, gör man det frivilligt? De tvingar sig inte på alltså? Det är kanske det som kallas våldtäkt?"

Nu när jag flyttar...

...till Adelgatan, måste jag skaffa päls då?

image114
Pääääääääls!

Missekonkurrens

Nu ser min situation lite annorlunda ut, jag bor kvar i kollektivet men har flyttat ut i vardagsrummet. Aina och Tore är tillbaka! Skönt med lite norska, dagens ord har varit "missekonkurrens", "drittdräng" och "jävla hippie". Hur norskt jävla hippie är kan ju diskuteras...

Eftersom mitt kamerabatteri kastat in handduken och jag packat ner batteriladdaren, så får ni hålla tillgodo med dessa 1.3 megapixelbilder.

image112

image113

Annars händer det inte så mycket i mitt torftiga liv. Jag sover dåligt, går upp långt efter lunch och pluggar för lite. Idag lyckades jag dock ta mig hela vägen till biblioteket (100m), tvätta håret och klä mig i annat än mjukisbyxor.

Lördag i sängen

Så här en lördagkväll liggandes i sängen, tänker jag inför sista terminen att jag nog borde valt en mindre kreativ utbildning. Jag är ju trots allt en pappersvändande kontorsälskare som inte vill beblanda sig med pixlar och skalstockar. Hoppas det blir mycket grupparbete i Lund, jag har nämligen hört att arkitekter hellre skissar än skriver. Skräll. Hur som helst är jag för mesig, Kex kan peppa mig hur mycket han vill, jag är ju faktiskt känsligare än en fontanell. Jag tänker minsann köra mitt flyttlass själv, någon gång ska vara den första med släp. Argumentet att "jag har faktiskt aldrig gjort det innan" håller inte. Då skulle folk aldrig ens ta körkort, inte exprimentera och definitivt inte ha sex. Nu ska jag gå ut i köket och exprimentera ihop en middag bestående av rester från frysen innan jag packar ihop köksgrejerna. Synd att jag måste stanna här i 2 veckor till. Dumma tentor.

image111
Googlade på "husdjur" och fick fram den här bilden, näsbjörnar är tydligen förbjudna som husdjur. Point taken.

Är det för sent?

För sent för ett sentimentalt blogginlägg om tidsångest, summering av 2007 och vad det nya året innebär? Hoppas inte. Egentligen började jag 2008 redan i oktober. Sen dess har jag levt i någon slags bubbla och trott att var januari 2008. Därför kom nyår lite som en överraskning, jag tänkte att "jaha ska vi fira det en gång till?" Hur som helst så är jag väl förberedd för 2008.

2007 (Januari 2007-Oktober 2007)

Året började i London, i en av de grymmaste lägenheterna jag varit i, men ångesten var över mig som min mamma när jag inte hade städat. Jag insåg att jag aldrig skulle kunna kontrollera mig själv, men med den insikten så blev allting mycket lättare. Våren var skit, men det gjorde inte så mycket, för jag är en riktig optimist (jodå). Sommaren var bra och hösten ännu bättre (nu ljuger jag, men det gör inte så mycket). De första månaderna av 2008 har varit riktigt bra, punkt.

Om vi ska gå efter den vanliga tideräkningen, så ska jag berätta om tiden efter julafton. Julafton hos familjen, juldagen först i Kalmar och sen party party i Karlskrona. 3 stukade tår, ingen baksmälla (jag undrar fortfarande vart den tog vägen?) och svartsjukedrama. Herrmiddag på fredagen med tokmycket vin. Ett dåligt försök till utgång. På lördagen kom Christer på besök, jag hade aldrig träffat människan förr. Han skulle egentligen hälsa på Kex men han jobbade så jag och Christer gjorde stan och hade Dextermaraton. Fest på kvällen. Dextermaraton dagen därpå (här är vi helt frälsta och måste se säsong 1 och 2 klart). Nyår, fin middag, bubbel och vin. 12-slaget utomhus i snöslask. En ond blick, en idiot som spottade mig i örat och en smällare som landade på min fot och jag klappade ihop. Där slutade mitt nyårsfirande. Men det gjorde ju inget, jag hade ju redan firat nyår.

Nu tänker jag avsluta Karlskrona och flytta till Lund.

RSS 2.0