Tack tack!

Den här veckans väder har gjort att jag varit på läskigt bra humör (tror jag) och skjutit upp alla inomhusaktiviteter till regnet kommer. Detta innebär att jag satt på balkongen och lusläste en uppsats jag skulle opponera på idag. Jag hade så många synpunkter på uppsatsen att hon som skrivit den vill ha ett möte med mig nästa vecka för att diskutera vidare. Fast då ska jag spruta champagne på Christer och bete mig som det svin jag egentligen är. Det blir inte mycket skola den veckan trots att det börja bli ont om tid inför slutpresentationen. Kan tilläggas att mina 3 A1-plansher än så länge är blanka.

Förra helgen var jag på sittning med 20-talstema. Det var jättekul! Kolla kolla.

image151
Och ja, när det var dags för plåtning så var Krisse borta så hon fick klippas in!

Idag har det shoppats, fast jag var mest där som smakråd eftersom mina pengar tog slut på apoteket och alla kortköp nekades efter det. Damn you, apotektet.

Sjukt bra

Jag var inne på facestat. com, en sida där man kan ladda upp en bild av sig själv och sen får folk rösta hur de tror att man är. Det kan ni ju testa om ni har lika mycket fritid som jag. Testa gärna olika bilder och jämför resultaten.

Mina resultat:

weight: skinny
ethnicity: Caucasian / White
political affiliation: liberal
relationship status: dating
gender: female
intoxicated? false
wealth: average
trustworthy? false
attractive? true
age: 22
intelligence: average
funny? false

Ganska träffande va? Mitt ansikte talar för mig själv

Timjan är en krydda

Idag har ju varit en ganska speciell dag. Jag gick upp, duschade och fixade mig i ordning för att gå till skolan. Eftersom internet inte fungerar i skolan (säg what!?) bestämde jag mig för att kolla mailen och slå upp lite ord till min uppsats som skulle vara inne kl 4 idag. Men jag gick aldrig till skolan, jag jag skrev klart uppsatsen hemma och mailade in den istället. Detta har inneburit att jag kunnat gå sminkad hela dagen fast utan byxor. Helt underbart. Det är så jobbigt att ha byxor på sig.

Ger mig vingar

Jag tittar på tv, det är reklam för libresse.

Kex: Lyssna nu, det handlar om bindor. Då kan du kanske lära dig något.
Jag: Du gillar väl inte bindor?
Kex: Jo, jag gillar vingar. Det gör jag. Jag gillar vingarna.

Mat mat mat

Jag vet inte vad jag ska ta mig till! Mitt huvud är tungt som en jättepumpa och det enda jag har i huvudet är pad thai....Pad thai, pad thai. Jag har letat internet runt efter recept men inte hittat något bra. Bäst att ta en runda till asien kanske. Vietnammat är ju också god.

Tung i huvudet

Jag sitter i lugn och ro och äter frukost och porrsurfar (nej det gör jag inte, men det hade tillfört lite krydda i vardagen). Vad hör jag från sovrummet (Okej det är inget sovrum men jag brukar tänka att så är fallet) om inte:

"Okej, okej!" i irriterat tonläge
"De där mynten har två sidor"
"Jaha ja"

Ibland vill jag också prata i sömnen.

Nu är det exakt 3 timmar sedan jag borde varit i skolan, men jag var så trött, så trött. Vi har haft två väldigt intensiva veckor i skolan och efter det fick vi en belöning i form av en resa till Louisiana. Efter det verkar folk tro att vi är lediga för de har minsann inte dykt upp i skolan. Eller jo en kille som tog 3 veckors semester dök upp och snodde en potatisklyfta av mig och sen gick han igen för han var så trött efter sin resa (han kom hem för en vecka sen). Obiwan dök också upp men bara för att hålla sin pojkvän sällskap. Eftersom jag satt så mycket själv gick jag upp och pratade med lärarna istället (what!? liksom) för de är så trevliga att småprata med. Vad har hänt?


Här läser en av lärarna sagor för oss

Ikväll är det husfest här och efetrsom jag är ny ska jag invigas, det kan aldrig gå väl. Jag är så nervös.

Mansproblem och då menar jag inte stånd

"Ja, jag har försökt jaga den här mannen sen mitten av åttiotalet, men jag har väl tröttnat antar jag. För nu sitter jag här och låtsas att jag är i ett kloster. Jag sitter här till sent och går hem och äter skorpor och kalla konserver. Och han, han är så upptagen, ska ut och cykla och ha sig. Komma hem svettig och pustande, det kan han minsann bli hemma också. Jag vill ha sex"

Har ni sett den här mannen?

image149

Det har inte jag, inte på över 2 fucking månader. Han är trots allt den enda jag känner som har deepthroatat Råttis.

Påsken kan ställa till det ibland

Det där med mat och olika kulturer är ju inte alltid så lätt. Ta en kille i min klass till exempel, han är väldigt hjälpsam och håller upp dörren åt en och bär ens tunga väskor, men samtidigt är han ganska otrevlig. Han säger helt fel saker och får övriga i klassen att skälla på honom. Något han har stora problem med, förutom att uttala ord på engelska, är att förstå olika kulturer. Själv är han från ett jättestort land i Asien. I början av terminen hade vi en ost och vinkväll. Alla skulle ta med sig antingen vin eller ost till ett värde av 50 kronor. Den här killen var väldigt konfunderad.

- Why do we have this sort of party, i mean why we celebate (r är svårt) cheese?
- Wine and chesse goes well together
- You think so? It's very strange to celebate chesse. And where can i find this cheese?
- In any store.
- But 50 kronor is not enough, they are 100 kronor per kilo i think
- Just buy a small piece

Naturligtvis kom han med färdigskivad ost helt utan smak. Sen dess har han verkligen försökt förstå sig på andra matkulturer och eftersom han bor i sverige nu så har han satsat stenhårt på den.

Vi försökte upprepa detta temat vid ett senare tillfälle. Då hade han hittat en svensk mattidning så han visste allt om svensk mat. Han hade därför tagit med sig ett helt paket kokta ägg och polarbröd. Han åt upp alla äggen själv.

Idag såg vi honom stå vid kylskåpet i skolan och äta. Han åt skärgårdssill på rågbröd. Han hade sett det i den svenska mattidningen. När vi frågade om han tyckte om det så visste han inte, ändå hade han klämt i sig nästan en hel burk. Hans mattidning hade tydligen påsktema och nu tror han att det är allt vi äter. Stackarn.

Vinkännare är ett släkte för sig

Efter en lång bloggtorka är det väl lika bra att kötta på ordentlig med inlägg, eller?

Igår satt jag och browsade igenom listan över vårens nya viner betygsatta av aftonbladets vinexperter. Vad gör man annars en måndagkväll efter att ha skolkat halva dagen?

Hursomhelst, efter att ha konstaterat att de flesta vinerna innehåller något inslag av frukt eller blommor kommer man till de lite mer otäcka smakerna som läder och animaliska inslag för att inte nämna vårens hetaste ingrediens druvskal. Jag menar vem vill sätta druvskal i halsen när man hetsdricker rödvin på lördagskvällen? Det blir ju spya direkt. Eller om man har lite bättre kräkreflexer kanske druvskalet nöjer sig med att fastna på ena framtanden just som någon tar en facebookbild. Vad var jag nu någonstans? Jo, men mina vinsmaklökar slår trots allt bakut när jag läser att det röda vinet 2005 Bellingham Shiraz Pinotage från Sydafrika, var annars, innehåller intryck av gödsel. Just det, jag rusar genast iväg till systemet och köper ett sådant att njuta till mina fredagsmiddag.

Ville jag någonsin bli nunna så tar jag tillbaka det nu

Sitter här med magont och googlar bakgrundsmaterial till mitt projekt (det projektet kommer ge mig magsår, nästan i alla fall) när jag kommer in på en sida om karmelitnunnorna. I sverige finns endast ett karmelitkloster och där bor högst 21 systrar. De får inte lämna klostret och bara se sin familj sju gånger om året, då endast genom ett galler. Jag läser lite mer på deras hemsida (så himla high tech då!) Under rubriken "En evig källa har i lönndom runnit - Jag vet så väl var den sitt läger funnit" står följande:

Det är främst under de två timmarnas inre bön, morgon och kväll, som nunnan exklusivt kan stå inför Guds ansikte (den enda tiden på dygnet då de får prata) När den yttre tystnaden så småningom frambringar den inre tystnaden erfar nunnan att källan porlar djupt i hennes eget inre, att Jesus, Brudgummen, finns där och samtidigt överallt. Så småningom kommer han att uppfylla hela hennes person och ta hela hennes uppmärksamhet i anspråk. Hon förverkligar varje människas kallelse: att leva i förening med Gud. Även om nunnan avstår från mycket av det som gör livet lyckligt och meningsfullt; familjeliv, yrke och vänskapsband, förverkligas ändå hennes djupaste längtan. Vi är skapade till Gud och vårt hjärta finner sin vila endast i honom. Att ge allt för Kristus fyller människan med glädje... När man funnit pärlan, kan man lämna allt annat. (Hmm den här pärlan verkar intressant)

Naä, vad är det här för skräp? Jag vill minsann ha saker, kärlek och frossa i god mat. Helst slippa läsa religiös litteratur också.

RSS 2.0