Fredagsmiddagen - veckans viktigaste

Eftersom somliga satsat på modebloggar (nämner inga namn men mannnen med ett stort djur på huvudet kan känna sig skyldig), så får ni ett matbloggsinlägg.

Efter en händelserik vecka är det viktigt att hela familjen samlas runt matbordet och njuter av:
1. Tacos
2. Lövbiff med beanes
3. Pizza för den late

Jag är min egen familj idag och kan därför att ta ut svängarna lite utan att någon gråter; Portobelloburgare med mozarella och örter!
Till det en fin billig Sofiero (uttalas Sofi-eeero hemma hos oss)

image94
So far so good...

image95
Lite mer öl. Mat, mums.

image96
Och där kom den.

Foton: Evelina Simonsson

Gissa döda djuret!

Så här på kvällskvisten finns det egentligen bara en sak att göra; leka gissa döda djuret!

image91
image92
image93

Nu blev jag trött på julen i år igen

image87
image88
image89
Den julen var nog bra.

Jag har nog aldrig gillat julen, kanske när jag var liten och det enda sättet att få en My Little Pony var att använda sig av julen eller vänta till sin födelsedag. Julen innebär julhets (aldrig från mig men en stressad mamma som dock lugnat ner sig med julstöket), krimskrams överallt och oändligt långa dagar. Ett par år har jag varit sjuk, ett år trodde jag att min pojkvän var otrogen och ett annat år satt jag hela natten på heathrow för att komma hem trött och grinig och inser att jag missat lutfisken, det enda som kan få mig överlycklig på julafton.

Den här julen har nog gjort mig knäpp, varför skule jag annars stå och prova ridhjälm?
image90

Uppvaknandet

Hemma igen från Lund och Malmö.

Jag blev trött och gick och la mig, men hur lätt är det att somna när man råkar lägga sig på sitt skadade finger hela tiden? Ja, jag skadade mig när jag provade jeans idag. Jag skulle bara dra upp gylfen när jeanskillen skrämde mig och jag fastnade. Han frågade hur det gick, jag ville säga "hur fan tror du det går, jag sitter fast med fingret i gylfen och nej nu lossnade det och huden också", men jag skämdes och bad honom hämta ett par andra jeans i helt fel storlek. Det blödde lite, men det sved nog mest. Sen köpte jag jeansen iallafall. Dessutom fick jag en paljettklänning med mig hem.

Blindhundar, jag har alltid trott att det var hundar som ledsagade synskadade människor. Nu vet jag bättre, det är hundarna som är blinda (därför som de heter blindhundar, of course) och blir ledsagade av människor. Allt detta uppenbarades när en blind hund (medveten särskrivning) gick rakt in i mig när SS Mobilia var ute på inventering.

Dessutom är jag hemmafrualkis (tack Pudding för att du fick mig att inse det), jag lagar mat och bakar och dricker i köket. Samtidigt.

Efter varje besök i den akademiska staden Lund, så blir jag lite smartare.

This is not ok...

image85

Dagens Darwin

Pugge säger: nja om jag inte fick fejkköd så vet jag inte vad jag skulle käka...
Pugge säger: då skulle jag nog ligga på golvet och slicka på socklar
Evelina säger: bra för den kulturella traditionen
Evelina säger: restprodukter från socklar kan man inte leva på, det vet alla
Pugge säger: som sagt, jag skulle dö rätt snabbt
Pugge säger: jag har inte den darwinistiska överlevnadsinstinkten i mig
Evelina säger: du ligger risigt till
Pugge säger: vad är literpriset för linssoppa?
Evelina säger: oj, tänker koncentrat...
Evelina säger: vet inte du? billigt
Pugge säger: lite dyrare än potatis & purjolökssoppa
Evelina säger: 3kr morötter 1kr lök, 4kr linser, 5kr tomatkross, 1kr buljongtärning, 1kr vitlök
Pugge säger: 15 kr
Evelina säger: också räcker det ett tag, mmm så fett har vi inte det i det här blåshålet..


image84
Hanen Darwin, 12 veckor

Tetris Tournament

Kicki: Åh shit! Mitt hjärta slår jättesnabbt!
Jag: Aaah! Detta är värsta adrenalinkicken.
Anna: Ja, man får spaghettiben!

Han får sitt, jag får mitt

image83
Ingen förstod hur mycket jag ville ha den här kattninen

Det är sorgligt, jag har bara den här bloggen för att jag tycker om ulliga gulliga smådjur. Eller Jan. Jag vet inte, svårt. Det ryktas om att Jan ska lansera en egen blogg, vilket kan bli bra men förmodligen katastrofalt för min del. Han har lite att ge igen för tror jag.

Mina dagar kantas av grupparbete med ss mobilia. Jag har inga mål eller visioner med projektet men det har säkert de andra. Allt jag tänker på är Lund. Jag har bara en månad kvar i klassen! Vilket är lite synd, för bättre klass får man leta efter. Hur gick det här till? Ett förhållande som gick i kras, en vänskap gick i kras, en idé föddes och jag insåg att jag inte kunde stanna kvar i Karlskrona. Underbart!

Jan har motvilligt gått med på att jag ska flytta, endast tack vare att Kex lovat honom sex. Jan får sex, jag får Lund.

Nu har tekniken kommit igång

Jag har förlåtit mig själv för alla Skype-relaterade incidenter, så nu kan ni lägga till puggowitch på er lista.

Baltiska utställningen 1914

Nej, nu har jag haft ont i magen i över en vecka, ska det aldrig gå över? Jag har äntligen hittat en jacka! jag blev så glad, har letat intensivt i flera dagar. Alla bra jackor har varit slut i min storlek, tydligen ska man tänka vinterjacka redan i Augusti. Jag ville ha en grå ullkappa som slutar nedanför rumpan, med skärp i midjan och stor hög krage. Det blev en svart ullkappa som slutar vid knäna, inget skärp i midjan men med en ganska hög krage. Jag provade alla kappor som fanns i butiken, men denna propra saken växte i mina ögon.

Mitt jobb är jättebra. Jag går numera runt i mina jobbkläder hemma också, ifall någon undrar vad jag heter så kan de alltid titta på min namnskylt. I över ett halvår stod det nyanställd på min namnskylt, icke svensktalande kunder trodde att jag hette så.

Det händer absolut ingenting i mitt liv. Tradera har tagit över mitt liv. Tur att jag har Evelina!

image82
Det är dags att röra på sig

Fisvogel?

263141-80
Hallå, vem döper sin båt till Fisvogel?

Vaknade rekordsent idag, förmodligen eftersom jag drack så lite igår (ett par drinkar och ett glas vin) och därmed inte vaknade tidigt med ångest. Evelina kom och kipnappade ut mig på en långpromenad. Hon vet att jag aldrig skulle få för mig att göra något sådant på egen hand men var i stort behov att havsluft. Efter den två och en halv timma långa promenaden bakade vi pizza som blev sjukt god. Resten av kvällen har spenderas med att paketera kläder som jag sålt på tradera. Vi kan säga som så här att jag tjänat in ett rejält antal 100 kronorsglas på Nivå.

Lite oroväckande att detta är min hand: image81
Dålig bild men den är skrynklig och rosa!

Hej Söndag

Nu ser jag, smart av mig att lämn 500-lappen hemma när jag gick ut. Jag köpte ett glas vin på Nivå, det kostade 100 spänn. Jag kunde lika gärna gått till Statt och dansat. Jag var kall, trött och för nykter så jag gick hem. Vi har bakat småkakor och försökt bli berusade, det är svårare än man tror.

Pugge testar: Hälsningar

image79
Så här såg mitt Tetris ut, undrar vem som har det nu?


Peter: Hej Jennie, hur är det med dig?
Jag: Bra, jag spöade precis dig i Tetris.
Sen gick jag in på toaletten.

Jan: Jag kanske skulle bli lite mer öppen mot folk.
Jag: Vaddå, det är du väl? Idag öppnade du dina armar för mig och gav mig en kram.
Jan: Ja och du stoppade in dina iskalla händer innanför min tröja och frös mina nipplar. Vad är det för jävla stil?

Det där med blygsamhet och artighet har aldrig varit min starka sida.

Nu blev jag glad igen

http://salmiakatfolket.blogg.se/1194288429_r_det_sjukt_trkigt_at.html

Lurv


Där kom det läskiga leendet igen...

Mitt huvud är nerkylt. Jag har tvättat håret. Det är väl helt normalt för de flesta, men jag tycker inte om att tvätta håret. Helst av allt vill jag vakna på morgonen, ta tag i plattången och pressa ner tv-antennerna, kleta i lite mer skit och om det är en speciell dag kanske även lite spray. Folk brukar säga att det är underbart med nytvättat hår, det luktar så gott och är så mjukt. Bullshit, de föddes inte med en risbuske på huvudet som behöver strama tyglar och absolut regnfritt. Nu för tiden tvättar jag håret lite oftare eftersom jag har håret rakt, men innan var det max 1 gång i veckan som gällde, vilket gjorde att jag ständigt luktade kaffe i håret (det är väl gott?).

Vad vill jag ha sagt med det här? Jag vet faktiskt inte, känner att den här bloggen har tappat substans. Inte för att den någonsin handlat om något viktigt men nu är den för pubertal. Jag kanske ska sluta med internet? Fast nej, vad ska jag då ha datorn till? Och då kan jag inte sälja kläder på tradera, mitt nästan enda levebröd numera eftersom jag jobbat så lite på mitt riktiga jobb. Och ska man börja ringa folk? Nej det hör ni ju hur löjligt det låter. Jag får ta en powernap på detta.

Hit med ditt skit

image76

Evelina plockade åt sig detta sköna vykortet där det stod "kom över ditt ex", det är så rätt. Vad är grejen med folk och deras ex, släpp taget! Jag har ex-pojkvänner som bara hör av sig för att a) skryta eller b) beklaga sig över sina nya flickvänner
och det är ju jättekul. Verkligen.

Jag tänker inte ta skit längre. Tror att det går ganska bra. Jag är inte längre vän med folk som snackar skit om andra med mig och sen går till dem och säger att jag är hemsk som snackar skit om dem (nästa gång drar jag ner er i fallet). Jag vågar också låta bli att svara exen när de kör sina monologer. Bring it on bitches.

Jag är inte alls bitter över att jag sitter hemma en lördagkväll och är sjuk. Inte alls.

Han är tillbaka! (Det är jag också)

Msn:
Pugge säger: är du naken nu?
jan säger: eh, nej! hurså?
jan säger: men snart
Pugge säger: hehe
jan säger: snuskhummer, fantisera du om ditt spinko istället. jag är för mycket kött för dig.


Vi kan säga att jag varit på en resa. Jag har inte varit så långt iväg, men tillräckligt. Jag kan säga att det varit en bra resa, svår i början med många tårar på morfars begraving och samtidigt återhämtande i slutet. Min syster hade skrivit en underbar dikt som inte lämnade ett öga torrt och mamma och mormor var så starka. Där har jag mycket att lära.

Idag har pappa varit här och ätit lunch, ärtsoppa, det går alltid hem hos honom. Pappa påpekade att jag tänker mer som en kille än en tjej och det gillade han.

Jan påstår att det inte är någon stor del av hans personlighet som sitter i magen, att jag har stora tänder och att han själv inte är tjock utan bara mullig.

RSS 2.0